Posted on 2014. máj. 7. in Műhely sztorik - blog

A QuintusRanger

QuintusRanger -avagy gyerünk a vadonba!

Mostanság igen divatos dolog a túlélési technikákkal foglalkozni. Takaros üzletággá nőtte ki magát, világszerte rabul ejtve a monitorok bűvöletében élő ifjoncokat és a még erejüket fitogtató aggastyánokat is.
Szerencsére többnyire egy tartalmas, fárasztó hétvégében ki is merül a túlélési praktikák különböző technikáinak kipróbálása. Egész hétre-hónapra elegendő élményanyagot gyűjtve büszkélkedhetünk irodánkban, baráti körünkben a megélt élményeinkkel,tapasztalatainkkal.
Megelégedettséggel hátradőlhetünk kényelmes fotelünkben azzal a megnyugtató tudattal, hogy egy túlélési helyzetben bizonyára a statisztikát javítanánk. Rendjén is van ez így, reménykedjünk. soha nem kerül sor arra,hogy a felgyülemlett tudásunkat éles helyzetben keljen próbára tenni.
Természetesen az élet ennél sokkal összetettebb, mindig tud új, számunkra ismeretlen helyzeteket produkálni.
Több tényleges túlélő beszámolójából kitűnik, hogy mivel nem tervezték előre a túlélési helyzetet, ezért a legtöbb esetben még egy rozsdás szög sem volt a birtokukban, kénytelenek voltak a pillanatnyi adottságaikat a javukra fordítani (természetesen ekkor van haszna az elméleti tudásnak, ami remélhetően a fejünkben van, a fejünk pedig a helyén).
Bátorkodtam hosszabb bevezetőt írni, hogy legyen okom a QuintusRanger-t nem túlélő késnek definiálni.
Magam részéről szerencsésebbnek tartom a túrakés elnevezést és ugyebár a túráknak vannak különböző nehézségi fokozatai.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ez a kés szereti a kihívásokat a nehéz feladatok megoldásához jó segítség, hűséges társ teherhordó vadszamár.

Pages: 1 2